Ontwikkelen met behulp van een opleidingsbudget

31-01-2024

Veel werknemers weten niet dat zij jaarlijks via hun werkgever een opleidingsbudget kunnen krijgen. Veel werkgevers weten niet dat zij een opleidingsbudget kunnen bieden aan hun medewerkers. Uit cijfers blijkt dat in Nederland zo’n 53% van het opleidingsbudget ongebruikt blijft.

Een opleidingsbudget is niet verplicht. Toch zijn er veel werkgevers die dit bieden. Dat kan bijvoorbeeld omdat ze dat verplicht zijn vanuit hun CAO, omdat ze zijn aangesloten bij een branchespecifiek opleidingsfonds (zoals de OOM voor de metaalbewerkingindustrie) of simpelweg omdat ze ontwikkeling erg belangrijk vinden. In dat laatste geval wordt een opleidingsbudget vaak vastgelegd in de arbeidsovereenkomst.

Waarom wil je als werkgever opleidingsbudget vrijmaken?

- Het bieden van een opleidingsbudget kan een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde zijn.

- Het stimuleert groei en ontwikkeling van medewerkers. Medewerkers blijven uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en blijven gemotiveerd in hun werk.

- Ontwikkeling is ook goed voor de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een accountmanager die een cursus verkoopgesprekken volgt. De verbeterde skills van de accountmanager zorgen voor meer verkoop en dus meer winst voor de organisatie.

- Het kan bijdragen aan mobiliteit in de organisatie. Medewerkers kunnen doorgroeien naar een andere functie, waardoor er weer ruimte vrijkomt voor andere medewerkers.

- Het draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. Denk bijvoorbeeld eens aan de vrachtwagenchauffeur op leeftijd die zich wil laten omscholen tot planner.

Hoe stimuleer je als werkgever het gebruik van het opleidingsbudget?

- Informeer de medewerkers duidelijk over het persoonlijk budget; hoeveel kunnen zij besteden en waaraan mag het besteed worden?

- Creëer een leercultuur in de organisatie, waarin het vanzelfsprekend is dat medewerkers bezig zijn met leren en ontwikkelen.

- Bespreek minimaal één keer per jaar de individuele ontwikkeling van de medewerker. Waarin moet, kan of wil de medewerker zich ontwikkelen? En waarom?

- Geef naast budget in geld, ook ruimte voor de tijdsbesteding. Maak afspraken hoeveel tijd de medewerker in werktijd aan ontwikkeling mag besteden.

- Maak de regeling laagdrempelig; stel niet te veel eisen aan de soort opleiding.

- Leg de regie bij de medewerker, maar maak wel duidelijke afspraken en leg deze ook schriftelijk vast.

Wat moet je als werkgever weten over het opleidingsbudget?

- Een opleidingsbudget geldt doorgaans voor één kalenderjaar.

- Het gemiddelde opleidingsbudget per medewerker in Nederland ligt tussen de €750 en €1.225 per jaar.

- Functienoodzakelijke / verplichte scholing valt niet onder het opleidingsbudget.

- Een opleidingsbudget is persoonlijk en niet overdraagbaar.

- Het budget wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling binnen het werk.

Wil jij weten hoe je medewerkers kunt faciliteren en ondersteunen in hun ontwikkeling?
Bel ons en we vertellen het je graag bij een kop koffie.

Nog vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze tips, maak dan een afspraak met een van onze HR-adviseurs.

T: 085 - 222 0477

Mailen kan ook