Thuiswerkers managen

14-10-2020

Als directeur, manager en HR-medewerker heb je de belangrijke taak te zorgen dat iedereen efficiënt, effectief en gemotiveerd kan blijven werken. COVID-19 blijft iedereen in zijn greep houden. Weer moet iedereen zoveel mogelijk thuiswerken. Dat is voor sommige een uitkomst, voor anderen een uitdaging.

In de afgelopen maanden hebben we veel bedrijven mogen helpen bij de online aansturing van hun medewerkers. Wat mogen we verwachten van onze medewerkers, wat kunnen we doen, wat moeten we doen, hoe houden we een vinger aan de pols? Deze en nog meer vragen kwamen aan bod. Op de belangrijkste vraag “Hoe houd ik mijn mensen betrokken en gemotiveerd zodat ze hun werk blijven doen?” geven we hieronder antwoord.

Geef je teamleden aandacht

Aandacht kent vele vormen. Synoniemen van aandacht zijn onder meer:

  • Interesse
  • Belangstelling
  • Attentie
  • Bekommernis
  • Consideratie
  • Opmerkzaamheid

In deze tijd waarin veel zaken onzeker, onduidelijk en spannend zijn is begrip voor elkaar misschien wel het toverwoord. En dat komt in alle synoniemen tot uitdrukking.

Aandacht geven klinkt zo logisch. Toch kost het moeite om oprecht aandacht voor de ander te hebben. We zijn vaak gefocust op onszelf. En juist nu hebben we elkaar nodig.

Hoe gaat het met je?

Een simpele vraag die vaker gesteld mag worden. Als je in staat bent deze vraag vanuit oprechte interesse te stellen krijg je in 9 van de 10 keer ook een oprecht antwoord. Zorg daarom dat je in contact blijft met je medewerkers. Zet zo nodig hulpmiddelen in om snel inzicht te krijgen in individuele knelpunten. Bel je medewerker en stel simpelweg de vraag; “Hoe gaat het met je?”.

Benieuwd naar onze diensten?

Neem contact met ons op.

T: 085-2220477

Mailen kan ook