Met doelen naar bevlogenheid

Werken aan bedrijfsresultaat en tegelijkertijd de motivatie en betrokkenheid van je medewerkers stimuleren. Dat kan door een doelgericht werkwijze. Hoe? Dat lees je hier.

Met doelen naar bevlogenheid

Doelen kunnen als je het goed aanpakt direct bijdragen aan de betrokkenheid en bevlogenheid van jouw personeel. Wanneer medewerkers de waarden en doelstellingen van jouw organisatie begrijpen en zich hier voor willen inzetten, en wanneer zij bevlogen en gemotiveerd zijn om alles op alles te zetten om de doelen te bereiken, dan heb je echte betrokken medewerkers.

Bevlogen medewerkers zijn productiever, loyaler en minder vaak ziek. En dat vertaalt zich in een hoger bedrijfsresultaat. De beste werkgevers stellen aansprekende en heldere doelen. Denk maar aan het scoren bij voetbal. Heldere regels en een duidelijk en aansprekend doel. Er is geen twijfel mogelijk, de bal moet tussen de palen door om punten te maken. Bij de tegenstander wel te verstaan, dat is duidelijk. 

Bedrijfsresultaat begint daarom met het opstellen van jouw bedrijfsdoelen. Dit doe je in termen van resultaten ofwel outputcomponenten. Maak je de doelen SMART dan is de kans groot dat de betrokkenheid en bevlogenheid van jouw mensen toeneemt.  

SMART doelen zijn specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden. SMART is niet moeilijk maar vraagt om een zorgvuldig proces waarbij je steeds de uitwerking van de 5 uitgangspunten bewaakt. Deze doelen maak je niet alleen, daar betrek je jouw medewerkers bij. Het zijn doelen waardoor iedereen begrijpt wat hij of zij moet doen om echt bij te dragen aan de organisatiedoelen, want scoren, daar wordt iedereen blij van.

Ons laatste nieuws