107.500 voor het beste MKB !dee van 2021

26-05-2021

Het idee dat wij in samenwerking met van Lieshout Bestuursmanagement voor Jac Ruyters Groep in Echt hebben geschreven, is het beste MKB !DEE van 2021! Lees in dit blog meer over het idee en over Jac Ruyters Beheer.

Jac Ruyters Beheer BV 

Jac Ruyters Beheer BV (JRB) uit Echt is een vastgoedonderneming die bestaande bouw renoveert en nieuwbouw realiseert. Naast bouw is JRB ook actief op het gebied van renovatie en reparatie. De Jac Ruyters Groep beschikt over een digitaal managementsysteem om de organisatie te kunnen sturen en processen te kunnen beheersen.

De vraag

Er is in de bouwsector al langer een tekort aan goed, opgeleide vakmensen. Daarnaast is er een ontwikkeling waar veel vakmensen in de bouwsector nog niet voldoende op voorbereid zijn: het op locatie inlezen en invoeren van informatie en verwerken en invoeren van digitale informatie. Denk hierbij aan het invoeren van gewerkte uren, werkzaamheden etcetera. Dit heeft als gevolg dat er fouten ontstaan in de administratie, wat zich uitmondt in frustratie en ontevredenheid. Dit komt omdat bouwtechnische medewerkers vaak niet goed met digitale systemen overweg kunnen. 

Er zijn dus twee problemen waar JRB tegenaan loopt. Ten eerst is er geen cursusaanbod beschikbaar voor bijscholing om digitale systemen te leren kennen. Daarnaast zijn de IT systemen vaak niet afgestemd op niet-digitaal vaardige beroepsgroepen zoals bouwtechnische vaklieden.

Het idee

Om de kloof tussen digitale systemen en de kennis van bouwtechnische vaklieden te verkleinen zijn twee leertrajecten ontwikkeld.

Het eerste leertraject is een educatief ontwikkelprogramma dat bouwtechnische vaklieden leert om met digitale systemen om te gaan. Dat is er tot op heden namelijk niet. 

Het tweede leertraject betreft leertools die worden verwerkt in huidige digitale systemen gericht op continue online instructie. Dit zorgt ervoor dat de drempel voor het gebruiken van digitale systemen voor bouwtechnische vaklieden wordt verlaagd. Daarnaast zal het elkaar motiveren om meer te leren over deze systemen. 

Neem contact op!

Kunnen wij iets voor je betekenen? Neem direct contact op!

Mailen kan ook